Gemeente Venlo verhoogt inkomensgrens voor aanvraag jeugdfondsen

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL.

Ouders met een krappe portemonnee kunnen financieel ondersteund worden om hun kinderen te laten sporten, voor de aanschaf van een fiets of Chromebook, de kosten van zwemles of mee te laten doen aan cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Stichting Leergeld Venlo ondersteunen Venlose kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De gemeente Venlo, donateurs/sponsors en de landelijke fondsen maken dit ook in Venlo mogelijk.

Door de energiecrisis zijn er steeds meer gezinnen met geldzorgen. Jeugdfonds Sport en Cultuur en Stichting Leergeld Venlo zien de afgelopen maanden dan ook een explosieve stijging in aanvragen voor ondersteuning. De landelijke stichting Leergeld heeft onlangs ruim € 40.000 extra beschikbaar gesteld ter ondersteuning van Venlose kinderen.

Danny Schelberg (bestuur): “De gevolgen van de corona- en energiecrisis hebben er bij vele gezinnen ingehakt, evenals de inflatie. Werkende ouders met een inkomen dat tot voor de crisis nog toereikend was, moeten nu aan het einde van de maand afwegen “wat kan nog en wat niet meer?” Peter Freij (voorzitter): “Werkende ouders, waaronder ZZP-ers en MKB-ers, denken vaak dat ze niet in aanmerking komen voor ondersteuning of kennen de regelingen niet”.

Om meer gezinnen te ondersteunen heeft de Gemeente Venlo tot einde dit jaar de inkomensgrens verhoogd van 120 procent naar 150 procent. Dat betekent dat een tweeoudergezin met een inkomen tot € 2.562,- en een eenoudergezin met een inkomen tot € 1.793,- een aanvraag kunnen doen.

De bijdrage van de fondsen zorgt ervoor dat ook deze gezinnen makkelijker kunnen rondkomen. De aanschaf van o.a. een noodzakelijke fiets voor school, het lidmaatschap van een sportclub of muziekles maakt dat alle kinderen mee kunnen doen!