Voor wie doen we het?

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL.

Voor wie?
Wij werken voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een besteedbaar inkomen van 120% van het bijstandsniveau. Dit gaat om de volgende bedragen (per 01-01-2024):

  • Alleenstaande ouder: Maximaal € 1.540,59 per maand
  • Twee ouder gezin: Maximaal € 2200,04 per maand

Vanuit de stichting wordt gekeken naar het daadwerkelijk te besteden inkomen. Dus als je meer verdient, maar hoge woonlasten of schulden hebt, kan het zijn dat je toch in aanmerking komt voor een bijdrage. Dan wordt samen met jou het inschrijfformulier ingevuld en wordt het netto besteedbare inkomen berekend (= het maandelijks bedrag dat minimaal nodig is voor het kopen van eten en kleding). Dit netto besteedbare inkomen vormt dan de basis voor het aanvragen van een voorziening bij Leergeld Venlo.

Door wie?
Een voorziening kan aangevraagd worden door de ouder(s)/ verzorger(s). Maar er kan ook de hulp ingeroepen worden van bijvoorbeeld de budgetcoach, de bewindvoerder of de coach vanuit het vluchtelingenwerk (het Refugee-team). Doet u, als professional, een aanvraag voor het gezin. Dan graag uw naam, telefoonnummer en/of e-mail adres op het inschrijfformulier invullen.

Wat kunnen wij je bieden?
De verschillende soorten hulp die wij je kunnen bieden kun je vinden op de voorzieningenpagina.

Wat kun je verwachten?
Nadat je een aanvraag bij ons hebt ingediend, neemt de  coördinator van Leergeld Venlo contact met je op:
- Om jou aanvullende vragen te stellen
- Om jouw persoonlijke situatie door te nemen.
Deze persoon kijkt naar je omstandigheden, financiële situatie, etc. Na deze beoordeling krijg je duidelijkheid of je in aanmerking komt voor een bijdrage. Goed om te weten: we bieden alleen diensten aan.

Met jouw persoonlijke gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgegaan. Lees hier meer over in ons privacy reglement.