Mogelijkheden

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL.

Je kunt hulp aanvragen voor o.a. zwemlessen, een Chromebook of laptop of een fiets. Dit is mogelijk voor alle kinderen tussen de 4 tot 18 jaar uit jouw gezin. Hieronder vind je de lijst met wat we nu aanbieden. Wil je iets aanvragen wat niet op de lijst staat? Overleg dan even met ons. We proberen zoveel mogelijk aan je wensen tegemoet te komen.
Per jaar kan maximaal 1 voorziening per jaar aangevraagd worden. Voor de brugklasser geldt hiervoor een uitzondering. Voor de leerling die start in het voortgezet onderwijs kan een Chromebook/laptop en een fiets aangevraagd worden. Via Leergeld kan dit voor de leerlingen die niet de scholen van het OGVO bezoeken (Blariacum, Valuas en Den Hulster). Zij ontvangen, met ingang van het school jaar 2023-2024, een Chromebook in bruikleen via de school.
Deze afspraak geldt ook voor de leerling die lessen volgt op de Internationale Schakelklas van het Valuascollege (ook OGVO).

We betalen altijd rechtstreeks aan de aanbieder, bijvoorbeeld het zwembad, de school of de fietsenwinkel. Wij kennen vergoedingen toe vanaf de datum van je aanvraag. We vergoeden dus geen kosten achteraf. Je kunt dus het beste eerst je aanvraag indienen, voordat je tot aankoop overgaat.

Activiteiten  met betrekking tot sport en/of cultuur kun je uitsluitend aanvragen bij Stichting Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo.
Website www.jeugdfondssportencultuur.nl. Dit kan o.a. via de intermediairs die werkzaam zijn in het basis- en voortgezet onderwijs in Venlo.
Of neem contact op met de coördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit kan telefonisch 06-11414736 of mail naar venlo@jeugdfondssportencultuur.nl.
Stichting Leergeld Venlo werkt nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Venlo, beiden zijn onderdeel van Sam&Venlo.

Voor informatie over overige fondsen en regelingen in Venlo kun je terecht op de website www.jeugdfondsenvenlo.nl.