MBO-BOL opleiding

Deze functionaliteit is alleen voor de website van Leergeld NL.

Ga je de MBO-BOL opleiding volgen bij Gilde-opleidingen, Yuverta, Vista of Summa?
Dan kun je bij Leergeld Venlo een inkomenstoets aanvragen om in aanmerking te kunnen komen voor de tegemoetkoming studiekosten. De tegemoetkoming studiekosten voor jouw studie wordt betaald door het Studentenfonds van de MBO-opleiding. Zij nemen het besluit over de toekenning.

De tegemoetkoming studiekosten houdt in dat een laptop, boeken en/of sportkleding vergoed worden.
De financiële voorwaarde is dat het inkomen van jouw ouders niet hoger mag zijn dan 130% van het bijstandsniveau.
Concrete bedragen, geldend vanaf 1 juli 2024:
- voor een alleenstaande ouder: een netto-inkomen van maximaal € 1700,98.
- voor een tweeoudergezin: een netto-inkomen van maximaal € 2429,97.
Is het inkomen hoger dan de bedragen die hierboven staan? Maar denk je toch in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming studiekosten, omdat je bijvoorbeeld hoge huurlasten of schulden hebt? Neemt dan contact op met de coördinator van Leergeld Venlo. Dit kan via het contactformulier op de website.

Ben je 18+? Dan gelden andere afspraken. Als 18-jarige dien je zelf de inkomenstoets aan te vragen. Als inkomen geldt de studiebeurs en een inkomen uit een bijbaan. Heb je nog geen studiebeurs ontvangen, maar wel aangevraagd. Dan moet je het bewijs van aanvraag toesturen.
Deze afspraak geldt uitsluitend voor studenten van de Gilde-opleidingen. Andere MBO-opleidingen hebben voor de 18 jarigen andere afspraken. Zie hiervoor de website van deze opleidingen.

Een aanvraag kun je doen via het inschrijfformulier op de website. Vermeld duidelijk naar welke school je gaat, bijvoorbeeld Gilde-opleidingen of Summa. En vergeet niet jouw studentnummer in te vullen. Zonder studentnummer kan geen inkomenstoets gedaan worden.
Deze informatie moet je toevoegen aan het inschrijfformulier in het venster: Toelichting bij de aanvraag.

Elke MBO-opleiding heeft eigen regels en voorwaarden. Kijk hiervoor op de website van de verschillende opleidingen voordat je een inkomenstoets aanvraagt.